magicDe mens is naast een zeer bijzondere ‘machine’ best wel een gewoontedier. We handelen en denken snel vanuit vaste patronen en verliezen daarmee onze ‘out of the box’ kwaliteit. Terwijl we juist heel veel energie krijgen van het doorbreken van diezelfde patronen.
Waarom we zo tegenstrijdig zijn? Daar kan ik geen eenduidige uitspraak over doen. Iedereen zal er zijn eigen redenen voor hebben. Voor mij geldt dat ik vaak uit gemakzucht of misplaatst veiligheidsdenken handel. Ik blijf dan iets volhouden wat weinig oplevert, maar wel heel veel energie kost.
Om dit ‘vastzitten’ door te breken moet ik letterlijk in beweging komen. Dit is achteraf vaak veel simpeler dan ik van te voren bedenken kon. Herken je dat? Je stapt op de fiets en opeens krijg je een inzicht waardoor er weer nieuwe energie en mogelijkheden beschikbaar komen.
Eigenlijk is het dus verrassend simpel om toegang te krijgen tot nieuwe mogelijkheden en energie. Kun je dit proces ook sturen en beïnvloeden? Het antwoord is: Ja!
En dat is precies de reden waarom ik mijn vakkennis en ervaringen van de afgelopen jaren heb omgezet in een bedrijf dat mensen beweegt en daarmee inspireert. Een beweging zegt meer dan 1000 woorden en is een prachtige spiegel om in te kijken en mee te spelen.
Een op het oog eenvoudige loopoefening bied je zoveel inzicht in jouw eigen handel en wandel. Je ervaart tijdens het doen van deze oefening deze oefening hoe je reageert op anderen. Hoe je mogelijkheden kunt blijven zien in een beperkte ruimte .Hoe je volgt en leidt. Wanneer en hoe je spanning in je lichaam opbouwt en hoe je deze weer kunnen loslaten. Je leert je energie optimaler te benutten en flexibeler te bewegen op alle vlakken.
Moeizame veranderingen worden ineens nieuwe uitdagingen en onmogelijkheden veranderen in kansen. En dat allemaal omdat we in beweging komen… Wie wil dat nou niet?